bloggers

Συμβουλες για ενα πετυχημενο blog!

Ενας δημοφιλής και μοντέρνος τρόπος για την προώθηση ιστοσελίδων είναι η χρήση των blogs. Ολοένα αυξάνονται οι εταιρείες που δημιουργούν το δικό τους blog για λόγους SEO και μάρκετινγκ: για να προσφέρουν καλύτερη ενημέρωση στους αναγνώστες – πελάτες τους, αλλά και για να βελτιώσουν έμμεσα τη θέση της ιστοσελίδας τους στις μηχανές αναζήτησης.
Πριν ξεκινήσετε να φτιάξετε το δικό σας blog, καλό θα είναι να γνωρίζετε τους παράγοντες που θα το κάνουν ενδιαφέρον και πετυχημένο όπως το freegr Blog
Το blog πρέπει να περιέχει πρωτότυπο και ενδιαφέρον περιεχόμενο
Γιατί να φτιάξετε ένα blog που απλά θα αντιγράφει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας; Είναι μια τεμπέλικη λύση και ο πιο σίγουρος τρόπος για ένα αδιάφορα blog, που περισσότερο θα εκνευρίσει τους επισκέπτες - αναγνώστες σας, παρά θα τους δημιουργήσει θετική άποψη για την εταιρεία σας και τον επαγγελματισμό της.
Γράψτε καινούρια άρθρα στο blog σας για θέματα που θα είναι χρήσιμα για τους επισκέπτες σας, θα τους ενημερώνουν ή θα τους ψυχαγωγούν. Γράψτε για πράγματα που γνωρίζετε καλά Κανείς δεν μπορεί να γράψει κάτι ενδιαφέρον ή χρήσιμο αν δεν γνωρίζει καλά το θέμα του. Για να αρέσει αυτό που γράφετε στους επισκέπτες σας θα πρέπει να πηγάζει από την προσωπική σας εμπειρία. Αν αντίθετα, επιχειρήσετε να γράψετε για κάτι που δεν γνωρίζετε καλά, μπορεί στην αρχή να καταφέρετε να κρύψετε την άγνοια σας αντιγράφοντας πληροφορίες από άλλες ιστοσελίδες ή blogs ή από βιβλία και περιοδικά. Σύντομα όμως οι αναγνώστες σας θα το καταλάβουν και θα σας εγκαταλείψουν για πάντα.
Αποκτήστε την εμπιστοσύνη των αναγνωστών σας
Οι καλοί δάσκαλοι συνδυάζουν τη γνώση με τη μεταδοτικότητα. Για να δημιουργήσετε ένα πετυχημένο blog δεν αρκεί να γνωρίζετε καλά το θέμα σας, αλλά πρέπει να μπορείτε να μεταδίδετε τις γνώσεις σας και να κερδίζετε το κοινό σας. Γράφετε για να προσφέρετε κάτι χρήσιμο και ευχάριστο και όχι για να γεμίζετε σελίδες στο blog σας. Αναφέρετε όσες λεπτομέρειες χρειάζεται για να εξηγήσετε με σαφήνεια το θέμα σας. Οσο περισσότεροι σας εμπιστευτούν και διαβάζουν συστηματικά το blog σας, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να το συστήσουν σε ένα φίλο τους, να γράψουν θετικά σχόλια γι αυτό στο δικό τους blog ή σε κάποιο φόρουμ, καθιερώνοντας σας έτσι σαν ειδικό στο αντικείμενο του.
Ξεφύγετε από τα στερεότυπα
Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες και τα blogs διάφορων επιχειρήσεων και παρατηρήστε πόσο όμοια μοιάζουν να είναι όλα. Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοί στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας μιας επιχείρησης που περιορίζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα στην σχεδίαση και στο περιεχόμενο. Όμως τα blogs από τη φύση τους είναι πολύ λιγότερο τυπικά στο στυλ του περιεχομένου τους. Απευθύνονται στον αναγνώστη με πιο φιλικό και χαλαρό τρόπο.
Αν δείτε το blog της επιχείρησης σας σαν μια ηλεκτρονική μπροσούρα, έχετε χάσει το νόημα. Οι αναγνώστες σας έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να διαβάζουν διαφημιστικές σελίδες στο Ιντερνετ. Ποτέ μην τους υποτιμάτε και να προσπαθείτε πάντα να τους κεντρίζετε το ενδιαφέρον με περιεχόμενο που θα θέλουν να το διαβάσουν.
Αποφύγετε την πεπατημένη και βρείτε το δικό σας δρόμο. Σκεφτείτε ελεύθερα, χωρίς κανόνες. Μπείτε στη θέση του αναγνώστη σας και αναρωτηθείτε τι θα σας ευχαριστούσε να διαβάσετε σε ένα blog.
Συχνές ανανεώσεις του blog σας
Με το blog σας προσπαθείτε να δημιουργήσετε το κοινό σας, αναγνώστες που θα το επισκέπτονται τακτικά γιατί ξέρουν ότι πάντα θα βρουν κάτι ενδιαφέρον να διαβάσουν σε αυτό. Μην παραμελείτε το blog σας, αλλά φροντίζετε να δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε και να κάνετε ένα καινούριο post κάθε μέρα, γιατί δύσκολα θα μπορέσετε να ακολουθήσετε αυτό το ρυθμό. Μην πάτε όμως στο άλλο άκρο, δηλαδή μια δημοσίευση το καλοκαίρι και άλλη μια το χειμώνα.
Ποια είναι η ιδανική συχνότητα για νέες δημοσιεύσεις στο blog σας; Αυτό εξαρτάται από σας, τον ελεύθερο χρόνο σας και τη δημιουργικότητα σας. Προσπαθήστε όμως να έχετε ένα τουλάχιστο νέο post κάθε βδομάδα για να κρατάτε το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας αμείωτο.

Πηγές: bobit.gr, digme

About Freegr network

Από το Blogger.