freegr.gr

Η τεχνολογία διέξοδος στην κρίση!

Tη βελτίωση της ηλεκτρονικής προσβασιμότητας και ειδικότερα της προσβασιμότητας στον παγκόσμιο ιστό, με την πλήρη αξιοποίηση των μέσων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμφώνησαν οι υπουργοί Επικοινωνιών στο Συμβούλιο των Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.
Το συμβούλιο όπου συμμετείχε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης συμφώνησε να συνεχιστεί η χρήση και η πλήρης αξιοποίηση των μέσων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και ιδίως οι προσπάθειες τυποποίησης, η οικονομική στήριξη της έρευνας και η εφαρμογή των τεχνολογικών λύσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, καθώς και οι δυνατότητες της ισχύουσας και της προτεινόμενης νομοθεσίας.
Επίσης, εξετάστηκε διεξοδικά η συμβολή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Ο Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία που επιφέρει η ευρυζωνικότητα σε επίπεδο Ε.Ε. Αναφέρθηκε στην επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος της χώρας μας για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας την περίοδο 2006-2009 και επεσήμανε ότι η χώρα μας κατετάγη στις πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κατάταξης σε ρυθμό ανάπτυξης, αυξάνοντας τη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη και μειώνοντας το κόστος πρόσβασης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% από το 2004.
Ο Υπουργός υπογράμμισε τις προσπάθειες της χώρας μας για την ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς (Next Generation Networks - NGNs), όπως είναι το ήδη ανακοινωθέν φιλόδοξο σχέδιο ύψους 2,1 δισ. Ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών (Fiber to the Home - FTTH) που θα επιτρέψει τη σταδιακή διασύνδεση περισσοτέρων από 1,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών.
Τέλος, το Συμβούλιο ενημερώθηκε από την Επιτροπή για την ανακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου ως «Ευρωπαϊκής Ημέρας για τον αριθμό 112» (ενιαίος τηλεφωνικός αριθμός Έκτακτης Ανάγκης στις χώρες της Ε.Ε) και ενημερώθηκε για την πολιτική της Επιτροπής όσον αφορά την κινητοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με στόχο τη διευκόλυνση της μετάβασης σε μια ενεργειακά αποτελεσματική οικονομία με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

About Freegr network

Από το Blogger.