ADSL

4 στα 10 νοικοκυριά με πρόσβαση στο Ιντερνετ

Τα 4,3 εκατομμύρια έφτασαν πέρυσι οι χρήστες του Ιντερνετ στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά στη χώρα μας έχουν πλέον πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ετσι, βάσει της ίδιας έρευνας εκτός των παραδοσιακών υπηρεσιών όπως η αναζήτηση πληροφοριών και η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το 64% των χρηστών ασχολείται με... προχωρημένες δραστηριότητες.
Οι Ελληνες προτιμούν πλέον το Ιντερνετ για να διαβάσουν ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά (ποσοστό 45%), για να δουν τηλεόραση ή να ακούσουν ραδιόφωνο (44%), για να κατεβάσουν λογισμικό ή μουσική και παιχνίδια (28%) αλλά και για να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις (18%). Ραγδαία είναι η αύξηση και στις ευρυζωνικές συνδέσεις με το 23% των νοικοκυριών να απολαμβάνουν υπηρεσίες γρήγορου Ιντερνετ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2005 ήταν μόλις 1%!
Ωστόσο, σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Ελληνες στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς μόνο το 8% έχει προχωρήσει σε αγορές μέσω Διαδικτύου. Σε σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της χώρας μας αναδεικνύονται οι νέοι 16 ως 24 ετών, οι οποίοι είναι πρωταθλητές στη χρήση του Ιντερνετ ανεξαρτήτως φύλου, ενώ πολύ πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο παραμένουν οι Ελληνες από 35 ως 54 ετών, οι οποίοι «σερφάρουν» σε ποσοστό 51% ως τα 44 και 33% ως τα 54.
Οσο για το προφίλ του Ελληνα χρήστη του Διαδικτύου και στην παρούσα έρευνα επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για νέο άνδρα μεσαίου ή υψηλού μορφωτικού επιπέδου, ο οποίος κατοικεί σε αστικά κέντρα, ενώ από τις γυναίκες ξεχωρίζουν οι πολύ νεαρές, οι οποίες συμμετέχουν ενεργά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αντιθέτως έντονο είναι το ψηφιακό χάσμα σε σχέση με την περιφέρεια καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα αστικά και τουριστικά κέντρα εξακολουθούν να διατηρούν το προβάδισμα στην πρόσβαση των νοικοκυριών στο Διαδίκτυο.

Πηγή: 'Ημερησία'

About Freegr network

Από το Blogger.