apple

Windows mobile 6.5, IE.8, Myphone ανακοινώθηκαν στην WMC2009

Με τρεις σοβαρές ανακοινώσεις, η Microsoft προετοίμασε σοβαρά τη παρουσία της στα πλαίσια του Mobile World Congress που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη της Ισπανίας δίνοντας έμφαση στις σχέσεις της με μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως η HTC και LG.
Η στρατηγική της Microsoft για το 2009 στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας περιλαμβάνει τη νέα έκδοση Windows Mobile 6.5 η οποία για πρώτη φορά είναι βελτιστοποιημένη για χειρισμό των λειτουργιών της μέσω της αφής και όχι με τη κλασική γραφίδα που έχουμε συνηθίσει. Τα Windows Mobile 6.5 διαθέτουν πλέον μια νέα αρχική οθόνη μέσω της οποίας είναι δυνατή η πραγματοποίηση συχνών λειτουργιών όπως η ανάγνωση sms/email, εμφάνιση ραντεβού, άνοιγμα αγαπημένων ιστοσελίδων με πολύ απλές κινήσεις και χωρίς να χρειάζεται το άνοιγμα των αντίστοιχων εφαρμογών. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, οι συσκευές που θα ενσωματώνουν τη νέα έκδοση θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο μισό του 2009 και θα ενσωματώνουν όλες το Windows πλήκτρο, το οποίο με το πάτημα του θα επιστρέφει το χρήστη στην αρχική οθόνη.
Η αναμενόμενη κίνηση ήρθε όταν η Microsoft ανακοίνωσε και μια νέα έκδοση του Internet Explorer η οποία θα φέρει τη πολυπόθητη εμφάνιση ιστοσελίδων σε μορφή αρκετά κοντινή με αυτή που έχουμε στους υπολογιστές μας. Η έκδοση αυτή θα διατίθεται και μεμονωμένα για κατέβασμα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητά τηλέφωνα τα οποία τρέχουν τη πλατφόρμα Windows Mobile 6.0 και 6.1. Βαδίζοντας στα χνάρια του Appstore του iPhone, η Microsoft παρουσίασε το Windows Marketplace μέσω του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει νέες αλλά και υπάρχουσες εφαρμογές/παιχνίδια από τις 20.000 που υπάρχουν ήδη. Θα βρίσκεται ενσωματωμένο αρχικά σε συσκευές που θα τρέχουν τη νέα πλατφόρμα ενώ η Microsoft υπόσχεται στους προγραματιστές, μια ασφαλή και εύκολη διαδικασία ελέγχου των εφαρμογών τους πριν διατεθούν στην υπηρεσία.
Παρουσιάζοντας την υπηρεσία My Phone η Microsoft φέρνει πλέον τις υπηρεσίες Push Internet στο κινητό τηλέφωνο χωρίς καμία χρέωση. Ο κάθε χρήστης θα έχει στη διάθεση του 200mb και θα μπορεί να αποθηκεύει αλλά και να συγχρονίζει την ίδια στιγμή με τον υπολογιστή του όλες τις επαφές του, τα mail του, τα ραντεβού, τις σημειώσεις του και όχι μόνο. Φωτογραφίες, βίντεο αλλά και sms θα μπορούν να επίσης να περάσουν από το κινητό τηλέφωνο στον υπολογιστή σας και το αντίστροφο ενώ θα είναι δυνατή η καλύτερη διαχείριση των sms και αποθήκευση τους στην υπηρεσία χωρίς να απαιτείται η παρουσία τους στη συσκευή. Η υπηρεσία My Phone βρίσκεται σε κλειστή δοκιμαστική μορφή αυτή τη στιγμή και μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον να συμμετέχετε ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο.
Πηγή; microsoft.com, techspot.com

About Freegr network

Από το Blogger.