Facebook

Πήρε πίσω θέμα προσωπικών δεδομένων το Facebook


Μετά τη θύελλα διαμαρτυριών που ξεσήκωσε η πρόσφατη αλλαγή στους όρους χρήσης του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, το Facebook έσπευσε να ανακοινώσει σήμερα ότι θα επιστρέψει στην μέχρι πρότινος ισχύουσα πολιτική σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, τουλάχιστον για την ώρα.
Πρόσφατα δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι το Facebook είχε τροποποιήσει έναν όρο χρήσης της διαδικτυακής τοποθεσίας με τον οποίο νομιμοποιείται η χρήση των φωτογραφιών και άλλων δεδομένων που αναρτώνται στις σελίδες των χρηστών από το Facebook, ακόμη και μετά τη διαγραφή της σελίδας. Χιλιάδες χρήστες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την αλλαγή αυτή συμμετέχοντας στην ομάδα «Όσοι αντιτίθενται στους καινούργιους όρους χρήσης» (The People Against the new Terms of Service), η οποία αριθμεί 64.000 μέλη.
Παρά τις προσπάθειες του προέδρου Μαρκ Ζούκερμπεργκ τη Δευτέρα να ηρεμήσει τα πνεύματα διαβεβαιώνοντας ότι σύμφωνα με τη φιλοσοφία της εταιρείας «οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικοί ιδιοκτήτες των προσωπικών τους δεδομένων και διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο», η άρνηση του Facebook να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή στους νέους όρους εξόργισε τους χρήστες που πέτυχαν τελικά την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος.
Πηγή: CNN

About Freegr network

Από το Blogger.