applications

Εφαρμογές και αρχεία σε μέγεθος τσέπης!

Ενας από τους λόγους που αρκετοί χρήστες υπολογιστών κουβαλούν συνεχώς μαζί τους ένα φορητό PC είναι ότι θέλουν να έχουν όπου και αν χρειαστεί να εργαστούν όλα τα δεδομένα των αρχείων τους. Πλέον, όμως, έχει αρχίσει να γίνεται όλο και περισσότερο εφικτή η περίπτωση ένας χρήστης να έχει όλα τα αρχεία του μέσα σε ένα φορητό αποθηκευτικό μέσο, το οποίο, μάλιστα, μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο ένα USB flash drive!
Τα τελευταία τρία χρόνια, η δημοτικότητα των USB flash drives έχει αυξηθεί σημαντικά και ουσιαστικά έχουν υποκαταστήσει πλήρως τα CD και τα DVD, τα οποία θεωρούνται πλέον ένας παροχημένος τρόπος αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων.
Η ευκολία στην εγγραφή δεδομένων και στη μεταφορά τους (σ.σ. χωράνε ακόμη και στην τσέπη ενός παντελονιού ή μπορούν να κρεμαστούν στο μπρελόκ με τα κλειδιά) είναι οι κύριοι λόγοι. Επίσης, το κόστος τους έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς πλέον ένα USB flash drive με χωρητικότητα 2 GB ξεκινά από τα 5-7 ευρώ!
Ταυτόχρονα, όμως, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της συνεχούς αύξησης της χωρητικότητας των δεδομένων που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε USB flash drive , με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά συσκευές αυτής της κατηγορίας όπου μπορούν να αποθηκευτούν αρχεία συνολικού όγκου της τάξεως των 64 GB!
Ο όγκος είναι τεράστιος και πρακτικά καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες της συντριπτικής πλειονότητας των επαγγελματιών που θέλουν να έχουν μαζί τους κάθε στιγμή τα αρχεία τους. Αν πάντως ο χρήστης έχει μεγαλύτερες ανάγκες όσον αφορά τα δεδομένα που θέλει να μεταφέρει μαζί του σε ένα φορητό μέσο αποθήκευσης, τότε υπάρχουν και οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι με διαγώνιο 2,5 ιντσών.
Αρκετά μικροί και ελαφριοί οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι προσφέρουν χωρητικότητες που φθάνουν μέχρι και τα 500 GB. Οι τιμές τους, επίσης, πέφτουν συνεχώς και αυτή τη στιγμή μπορείτε να βρείτε ένα μοντέλο των 250 GB πληρώνοντας μόλις 80 με 90 ευρώ. Χωρητικότητα που καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες της μεγάλης πλειονότητας των χρηστών, ακόμη και αν διαθέτουν μία σημαντική συλλογή από τραγούδια, βίντεο και ταινίες.

About Freegr network

Από το Blogger.