AMD

Hi Tech απολύσεις απο την οικονομική ύφεση..

ΟΥΤΕ η ορκομωσία του Ομπάμα δεν ανακόπτει την βαριά οικονομική κρίση στις ΗΠΑ δεδομένου ότι παγκόσμια οι αμερικανικές εταιρείες που διατηρούν εργοστάσια στο εξωτερικό στις μητρικές τους εταιρείες ανα τον κόσμο συνεχίζουν να κάνουν απολύσεις. Η κρίση άγγιξε όλες τις εταιρίες τεχνολογίας απο την καρδιά της άλλοτε ισχυρής ΙΒΜ ή την Circuit City, που αποτελεί μια απο τις κορυφαίες αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογίας, να εκτίθεται στον κίνδυνο.
Η AMD έσυρε τον χρόν απολύοντας 1.100 εργαζόμενους, καθώς και με περικοπές μισθών σε όσους συνεχίσουν να εργάζονται, προκειμένου να παραμείνει στην επιλογή της σταθερής πορείας. Οι περικοπές μισθών αγγίζουν από 5% έως και 20% στα κορυφαία στελέχη. Μάλιστα θα προβεί σε εθελούσια έξοδο σε μεγαλύτερης ηλικίας στελέχη ώστε να διατηρηθεί το νέο αίμα στην εταιρεία. Η Circuit City που δεν κατάφερε να βρει στρατηγικό επενδυτή, ότι θα ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία βάζοντας λουκέτο και στα 567 καταστήματα που διατηρεί στις ΗΠΑ, αφήνοντας στο δρόμο 30.000 υπαλλήλους. Η εταιρία ωστόσο διατηρεί ακόμα τα 765 Καναδικά καταστήματα αν και αυτό δεν ξέρουμε για πόσο θα ισχύσει.
To κλίμα αφορά και την IBM που παρά την σταθερή της πορεία και τον τζίρο της, ετοιμάζεται να απολύσει 16.000 άτομα, που αποτελεί το 4% επί του συνολικού εργατικού δυναμικού της. Τέλος ακολουθέί η Xerox με 3.000, η Dell με 8.900, η Yahoo με 1.500, το eBay 1.500, ο γερμανικός κατασκευαστής chips Qimonda 3.000. Οι υπόλοιπες 33 επιχειρήσεις είναι κυρίως startups και συνολικά έχουν περίπου 1700 περικοπές θέσεων εργασίας. Ωστόσο υπάρχουν και οι Sony Ericsson, Nvidia και TicketMaster που ετοιμάζονται για άλλες 1.110 απολύσεις. Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, οι απολύσεις σε εταιρίες του κλάδου της τεχνολογίας ήταν 13.809.
Πηγές: TG Daily, TechCrunch

About Freegr network

Από το Blogger.