freegr.gr

Αγόρασε κι εσύ ένα SuperPC, μπορείς!

Κοστίζει 4.600 ευρώ και, πέραν της χρηστικής του αξίας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώνει το έργο της η επιστημονική και ιατρική κοινότητα.
Σύμφωνα με το 'Εθνος' , ο σούπερ υπολογιστής Tesla (Tesla Super Computer) της εταιρείας Dvidia εκπλήσσει με τις τεχνολογικές του δυνατότητες, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο στους επιστήμονες για την ταχύτερη θεραπεία ασθενειών, όπως ο καρκίνος και η ελονοσία, σε σχέση με τη χρήση παραδοσιακών ερευνητικών μεθόδων. Κυρίως όμως βοηθά τους γιατρούς να επεξεργάζονται τα αποτελέσματα ακτινογραφιών εγκεφάλου και σώματος πολύ πιο γρήγορα, έτσι ώστε να μπορούν να ενημερώσουν τους ασθενείς μέσα σε μία μέρα, αντί για εβδομάδες, αν πάσχουν από κάποια σοβαρή ασθένεια.
Σε πρώτη φάση, πολλοί από τους υπερυπολογιστές θα προωθηθούν σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Βρετανίας. Ο Ντέιβιντ Κιρκ, επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας NVIDIA, που έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με κορυφαίους κατασκευαστές του χώρου, όπως η Dell, για τη δημιουργία τέτοιων συστημάτων, επισημαίνει ότι επειδή ο χρόνος είναι χρήμα ο υπερυπολογιστής είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.
«Εάν σκεφτεί κανείς ότι για τη διεξαγωγή ενός πειράματος χρειάζεται μία εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν τη διαδικασία αυτή μόνο 52 φορές τον χρόνο.
Ομως με τον σούπερ υπολογιστή απαιτούνται λίγα λεπτά της ώρας, κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα μιας έρευνας γνωστοποιείται μέσα σε μία μέρα», υποστηρίζει ο Κιρκ στη βρετανική εφημερίδα «Τέλεγκραφ».
Επιπλέον, η καινοτόμος χρήση γραφικών αποτελεί δυνατό σημείο των σούπερ υπολογιστών.
ΓραφικάΟ υπερυπολογιστής βασίζεται στην αρχιτεκτονική Cuda, η οποία έχει ως κεντρικό άξονα την παράλληλη επεξεργασία μέσω πυρήνων που υπό κανονικές συνθήκες προορίζονται για τη ρύθμιση των γραφικών. Τα συστήματα Tesla τρέχουν σε περιβάλλον Windows ΧΡ ή Red Hat ή Suse Linux και περιλαμβάνουν 3 ή 4 επεξεργαστές Tesla C1060.

About Freegr network

Από το Blogger.