cybercrime

Οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου στο Cyber Security

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα το πρώτο Cyber-Crime Security Forum, κατά τη διάρκεια του οποίου εντοπίστηκαν οι βασικοί κίνδυνοι του κυβερνοχώρου, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η κοινότητα επαγγελματιών πληροφορικής, ενώ μεγάλος χορηγός ήταν η Microsoft Ελλάς. Στο συνέδριο αναδείχτηκε η ανάγκη για υψηλή προστασία των δεδομένων και των πληροφοριών που διατηρούνται στα δίκτυα υπολογιστών και στο διαδίκτυο, καθώς και η σοβαρότητα των συνεπειών της ελλιπούς ασφάλειας ή αδυναμίας έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης επιθέσεων ή προβλημάτων. Οι θεματικές του συνεδρίου είχαν ως βασικό στόχο να εξοικειώσουν τους επαγγελματίες της πληροφορικής με τις μεθόδους και τεχνικές που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και επίδειξη τακτικών hacking.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση εργαλείων και μεθόδων για την ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων επιχειρήσεων και ιδιωτών, αλλά και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση επιθέσεων.Ο Μάνος Λαγουρός, Server Solutions Marketing Manager για τη Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Το Cyber-Crime Security Forum αποτελεί την πρώτη σημαντική προσπάθεια που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, για εις βάθος πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, από την κοινότητα επαγγελματιών πληροφορικής. Στη Microsoft Ελλάς, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη δράση αυτή, η οποία συμβάλει ενεργά αφενός στην ενημέρωση των επαγγελματιών πληροφορικής και αφετέρου στην εξέλιξη της ασφάλειας των προϊόντων που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία».

Πηγή: Microsoft

About Freegr network

Από το Blogger.