ανεργία

Κακά μαντάτα για τους κατασκευαστές ημιαγωγών

Παρίσι: H παγκόσμια οικονομική κρίση θα πλήξει το 2009 και τη βιομηχανία IT (Τεχνολογίας της Πληροφορίας), η οποία θα μείνει στάσιμη ή θα συρρικνωθεί, προβλέπει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.
Η ανάπτυξη της αγοράς για το 2008 δεν θα ξεπεράσει το 4%, ενώ το 2009 θα μηδενιστεί ή θα υποχωρήσει σε αρνητικές τιμές, καθώς «οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας χειροτερεύουν και η καταναλωτική και εταιρική εμπιστοσύνη συνεχίζουν να κατρακυλούν», εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, με έδρα το Παρίσι.
Η βιομηχανία ημιαγωγών -σημαντικός δείκτης για όλο τον κλάδο IT- εμφανίζει φέτος μικρή ανάπτυξη 2,2%, η οποία του χρόνου προβλέπεται να πέσει έως και κατά 6%. Η υποχώρηση αυτή αντανακλά τη μείωση των δαπανών για αγορά υλικού από τους μεγάλους εταιρικούς πελάτες, όπως οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι αλυσίδες καταστημάτων.
Υπάρχουν πάντως και επιμέρους τομείς που «θα ξεπεράσουν τη θύελλα καλύτερα από άλλους»: «Οι δαπάνες σε λογισμικό και υπηρεσίες IT, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής ανάθεσης [outsourcing], από τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες, είναι πιθανό να συνεχιστούν».

About Freegr network

Από το Blogger.