Aplle

Φορητό και ασύρματο μέλλον με wlan!

Αυτήν τη στιγμή, δεν νοείται φορητός υπολογιστής που να μην έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα για σύνδεση σε WLAN, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές (από κινητά τηλέφωνα μέχρι τηλεοράσεις) που έχουν αντίστοιχες λειτουργίες.
Σύμφωνα με το 'Εθνος' η εταιρεία In-Stat αναφέρει ότι μέχρι το 2012, οι καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές με ενσωματωμένο WiFi πομποδέκτη που θα πωλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο θα ανέλθουν σε περίπου 1 δισεκατομμύριο, όταν το 2007 έφθασαν στον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 294 εκατ. Ο κύριος όγκος των «ασύρματων» πωλήσεων έρχεται από τις φορητές συσκευές. Ολο και περισσότερα από τα κινητά τηλέφωνα που απευθύνονται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς διαθέτουν ενσωματωμένο WiFi.
Ο λόγος είναι ότι ζητούν αυτήν τη δυνατότητα οι καταναλωτές που θέλουν να έχουν εναλλακτικούς και φθηνότερους τρόπους πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσα από το κινητό τους.
Επιπλέον, το WiFi επιτρέπει στο κινητό να λειτουργήσει ακόμη και ως σταθερό τηλέφωνο μέσα στο σπίτι ή την εταιρεία του χρήστη, εφόσον εκεί μέσα υπάρχει ασύρματο τοπικό δίκτυο.
Πέραν των κινητών τηλεφώνων, όμως, σχεδόν όλες οι φορητές συσκευές έρχονται με WiFi. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι οδηγοί αναπαραγωγής μουσικής και video όπως είναι το iPod Touch της Apple ή το Zune της Microsoft. Και τα δύο χρησιμοποιούν μεν το WiFi για πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αλλά και για άλλες εφαρμογές όπως είναι το «κατέβασμα» ή η ανταλλαγή αρχείων. Ταυτόχρονα, μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στις μεγαλύτερες συσκευές όπως είναι οι τηλεοράσεις και τα ηχοσυστήματα. Δεδομένης της δημοτικότητας του WiFi μέσα στον χώρο του σπιτιού, η ενσωμάτωση της ασύρματης δικτύωσης σε συσκευές όπως οι τηλεοράσεις επιτρέπει μία σειρά από νέες υπηρεσίες και εφαρμογές που κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους.

About Freegr network

Από το Blogger.