Ελλλάδα

Απογοήτευσε με τις ελλείψεις η DTE 2008

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ στην Ανθούσα Αττικής η DTE 2008 με αρκετές απουσίες, άνευρες νέες παρουσιάσεις, αλλά και αρκετές ελλείψεις παρά ορισμένες μικρές θετικές πινελιές αφού κατα γενική εκτίμηση ο θεσμός δεν διανύει την καλύτερή του περίοδο.
Με εμφανή την οικονομική κρίση το κλίμα αποτυπώθηκε στην έκθεση δεδομένου οτι απουσίαζαν μεγάλες εταιρείες του χώρου απο πωλητές υπολογιστων μέχρι αντιπροσωπείες εταιρείων που κάποτε έκαναν χρυσές δουλειές. Παράλληλα η ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών αλλά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα φαίνεται ότι αποτέλεσαν το κύριο κομμάτι της έκθεσης μαζί με εταιρείες απο το χώρο του λιανικού εμπορίου που αποτελούν ένα δυναμικό κλάδο. Δεν απουσίασαν όμως κάποιες παρουσίες που συγκέντρωσαν τον περισσότερο κόσμο- αφού δεν πωλούσαν προιόντα αλλά ήταν σίγουρα η καλύτερη παρουσία- αυτή της HELLUG της Ελληνικής Κοινότητας Χρηστών Linux και όπως μας εξέφρασαν τα μέλη της 'ο κόσμος αρχίζει να ρωτά, να ενδιαφέρεται για τον ανοικτό λογισμικό, για τις δυνατότητες του λειτουργικού, τις τάσεις και το μέλλον'.
Εκτός απο τις παρουσίες και τις ελλείψεις έχουμε να επισημάνουμε και ορισμένα στοιχεία που δείχνουν όπως μας τόνσαν αρκετοί εκθέτες την χαμηλή παρουσία η οποία τονώθηκε ελάχιστα την Κυριακή, εμείς πάντως καθησαμε στο καφέ για ένα καφέ και συναντήσαμε μια ακόμα απαράδεκτη έλλειψη. Παρότι υπήρχε wifi spot με το όνομα της έκθεσης και ένα ακόμα free wifi spot ήταν...κλειδωμένα και ήταν αδύνατο να συνδεθείς με κινητό- είχαμε ένα ΝΟΚΙΑ Ε51- αλλά και φορητό με ένα μικρό wind. Aπαράδεκτο σε έκθεση Τεχνολογίας και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα έχει διορθωθεί. Εκτός αν το σφάλμα 'Μη απόκριση πύλης' δείχνει ότι τα wifi spot ήταν χωρίς ευρυζωνική σύνδεση!

About Freegr network

2 Post a Comment:

haridimos είπε...

Χάλι μαυρο ήταν η φετινή έκθεση..

Socrates Panous είπε...

Η εικόνα της φετινής έκθεσης δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά και μόνο στην οικονομική κρίση.

Ως Athens Wireless Metropolitan Network (AWMN) φέτος ήταν η πρώτη φορά που δεν συμμετείχαμε στην έκθεση. Όπως και το HELLUG έτσι και εμείς αποτελούμε μια δυναμική κοινότητα με σκοπό να διαδώσουμε και να υλοποιήσουμε νέες τεχνολογίες που αφορούν την ασύρματη δικτύωση σε κοινοτικό επίπεδο.

Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη χρονιά οι διοργανωτές της έκθεσης καταλάβουν την αξία των τεχνολογικών κοινοτήτων και δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια ξεχωριστή θεματική ενότητα όπου θα περιλαμβάνουν κοινότητες όπως το ADSLgr, AWMN, HELLUG, HELLMUG, κλπ. Πιστεύω ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε κερδισμένοι από μια τέτοια κίνηση και η έκθεση θα ανακτήσει σημαντικό μέρος της ζωντάνιας της.

Από το Blogger.