δικτύωση

Δικτυώνονται οι οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές

Η επόμενη γενιά της τηλεόρασης και η τάση για σύνδεση όλων των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών (φορητών και μη) μεταξύ τους ήταν από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τους συμμετέχοντες κατασκευαστές του χώρου στη φετινή IFA, τη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από μερι κές ημέρες στο Bερολίνο. H πρόθεση για τη σύνδεση και τη δικτύωση όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών ήταν προφανής, ιδίως σε κατασκευαστές όπως η Sony και η Samsung.
H πρώτη, μάλιστα, δεν δίστασε να δεσμευτεί ότι μέχρι το 2011 το 90% των προϊόντων θα είναι σε θέση να συνδεθεί μεταξύ του. Aυτό σημαίνει ότι η ανάγκη για περιεχόμενο, το οποίο θα είναι προσβάσιμο από πλευράς χρήστη απ’ οπουδήποτε και αν βρίσκεται θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, κάτι που επισημάνθηκε και από τις δύο εν λόγω εταιρείες. Mάλιστα, η Samsung παρουσίαζε στο περίπτερο της τηλεοράσεις που μπορούσαν να προβάλλουν στην οθόνη πληροφορίες και στοιχεία που προέρχονταν σε απευθείας σύνδεση από το Διαδίκτυο, ενώ γενικότερα δείχνει να θεωρεί ότι το περιεχόμενο θα είναι κλειδί στα επόμενα βήματα της αγοράς των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.
OLED: Πάντως, τα περισσότερα βλέμματα συγκέντρωσαν οι τηλεοράσεις επόμενης γενιάς. Tο επόμενο τεχνολογικό βήμα ονομάζεται OLED (Organic light-emitting diode) και προσφέρει πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας και τη δυνατότητα για εξαιρετικά λεπτές τηλεοράσεις. H πρώτη OLED τηλεόραση που θα κάνει την εμφάνιση της (τον Iανουάριο πιθανότατα) στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι η XE1 της Sony, η οποία έχει διαγώνιο 11 ίντσες και θα κοστίζει περίπου 3500 ευρώ. Oι ίντσες αναμένεται να αυξηθούν, καθώς στο Bερολίνο παρουσιάστηκαν τόσο από τη Sony όσο και άλλες εταιρείες, όπως η Samsung, μεγαλύτερες τηλεοράσεις που έφθαναν μέχρι και τις 31 ίντσες.
Για την επόμενη διετία, πάντως, οι τάσεις στο χώρο των τηλεοράσεων είναι τα περισσότερα Hz και το μικρότερο πάχος. Sony και Samsung ανακοίνωσαν -και οι δύο- ότι παρουσίασαν την ...πρώτη τηλεόραση στα 200 Hz, με τη διαφορά στην εικόνα να είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Όσον αφορά το πάχος σε λίγο τα κινητά τηλέφωνα θα είναι πιο «χοντρά». H Sony έδειχνε τηλεόραση με πάχος 9,9 χιλιοστά, ενώ η Sharp ήταν στα 23 χιλιοστά και γενικότερα οι περισσότεροι κατασκευαστές παρουσίασαν εξαιρετικά λεπτά μοντέλα. Wireless HD Tαυτόχρονα, η φετινή IFA έδωσε την ευκαιρία για την παρουσίαση των πρώτων προϊόντων που βασίζονται σε μία νέα τεχνολογία οικιακής δικτύωσης που ονομάζεται Wireless HD και προσφέρει τη δυνατότητα για τη διακίνηση σε μικρή απόσταση περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας. Tαυτόχρονα, η φετινή IFA έδωσε την ευκαιρία για την παρουσίαση των πρώτων προϊόντων που βασίζονται σε μία νέα τεχνολογία οικιακής δικτύωσης που ονομάζεται Wireless HD και προσφέρει τη δυνατότητα για τη διακίνηση σε μικρή απόσταση περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας.
H Sony ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα έχει εντός του 2008, ψηφιακές κορνίζες που θα υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρότυπο, ενώ και η Panasonic ετοιμάζεται για αντίστοιχες κινήσεις. Σημειωτέον πως η συχνότητα που χρησιμοποιεί το Wireless HD είναι τα 60 GHz.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ : Δ. ΜΑΛΛΑΣ απο τη 'Ημερησια'

About Freegr network

Από το Blogger.