ειδήσεις

Απελευθέρωση των domain απο τον ICANN!

Ο φορέας που επιβλέπει τη λειτουργία του Διαδικτύου ενέκρινε τη χαλάρωση των κανονισμών, ώστε να δημιουργηθούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες νέες διαδικτυακές καταλήξεις πέρα από τις σημερινές, όπως το «.com» και «.org». Η Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης (ICANN), ένας αμερικανικός μη κερδοσκοπικός φορέας, ενέκρινε ομόφωνα τους νέους κανόνες έπειτα από μια εβδομάδα συζητήσεων στο Παρίσι.
Τα μέλη της ψήφισαν επίσης να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για μια ξεχωριστή πρόταση που επιτρέπει την καταχώρηση ολόκληρων διευθύνσεων και σε άλλες γλώσσες εκτός από τα αγγλικά. Ο νέος κανονισμός για τα ονόματα χώρου ανώτατου επιπέδου -ο τεχνικός όρος για τις διαδικτυακές καταλήξεις όπως «.gr» και «.com»- αναμένεται να αποσυμφορήσει τις σημερινές καταλήξεις και να διευκολύνει την κατοχύρωση διευθύνσεων που μπορούν να θυμούνται εύκολα οι χρήστες.
Ο δικτυακός τόπος Microsoft.com, για παράδειγμα, θα μπορούσε να γίνει Microsoft.microsoft. Μια άλλη κατάληξη που θα μπορούσε να εγκριθεί είναι το πολυσυζητημένο «.xxx» για τους πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους. Απομένει πάντως να καθοριστούν οι λεπτομέρειες του συστήματος, όπως για παράδειγμα το κόστος της καταχώρισης νέων ονομάτων, το οποίο πάντως αναμένεται να υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια για κάθε νέο όνομα, ώστε η ICANN να καλύψει τα έξοδά της που ανέρχονται στα 20 εκατ. δολάρια. Για να δούμε τι θα δούμε..

About Freegr network

Από το Blogger.