ασύρματα

Διεθνής Συνάντηση για τα Ασύρματα Δίκτυα στη Μεσσηνία

Ασύρματο δίκτυο ίντερνετ υψηλής ταχύτητας θα διαθέτει σύντομα ο Δήμος Θουρίας, καθώς θα ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου BLEUMED της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III B MEDOCC, μέσω της «Εύξεινης Πόλης» Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για την Κοινωνική, Πολιτιστική, Τουριστική, Περιβαλλοντική και Αγροτική Ανάπτυξη. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Θουρίας μαζί με τους Δήμους Μακεδονίδος και Γαστούνης είναι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο διακρατικό αυτό πρόγραμμα, στο οποίο μετέχουν, επίσης, Δήμοι από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μάλτα και θα πραγματοποιηθεί Διεθνής Συνάντηση για τα ασύρματα δίκτυα- Ιντερνετ απο 22-23 Μαίου στο Πολιτιστικό Κέντρο.Στόχος του έργου είναι η διάδοση των νέων τεχνολογιών και η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, αλλά και η αλλαγή τεχνογνωσίας στο πεδίο της εγκατάστασης ασύρματου δικτύου παροχής internet. Η παρουσίαση της συγκεκριμένης δραστηριότητας θα γίνει κατά τη διάρκεια διημερίδας στη Μικρομάνη, στις 24 και 25 Μαΐου, με τη συμμετοχή όλων των μελών του διακρατικού προγράμματος. Το ασύρματο δίκτυο θα καλύπτει το κέντρο της Θουρίας σε δύο σημεία: στο Δημαρχείο και στο Λύκειο προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση σε όλο το κέντρο, τη Μικρομάνη και την Αιθαία και Άνθεια. Ωστόσο, οι σταθμοί δε θα καλύπτουν την Άμφεια και την Πολιανή, καθώς απαιτείται οπτική επαφή, αλλά παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής επέκτασης του δικτύου.
Καταπολέμηση της «περιθωριοποίησης»: Όπως είπε στο Ράδιο Κυπαρισσία ο δήμαρχος Θουρίας Γ. Σκαλαίος, μέσω της υλοποίησης του έργου στο Δήμο, που είναι μέλος της «Εύξεινης Πόλης», προβλέπεται να καταπολεμηθεί η «περιθωριοποίηση» των απομακρυσμένων περιοχών όσον αφορά στις νέες τεχνολογίες, να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Σκοπός του έργου είναι η παροχή ασύρματης και υψηλών ταχυτήτων σύνδεσης χρηστών με το διαδίκτυο. Με την ολοκλήρωσή του οι χρήστες διαδικτύου στις παραπάνω περιοχές θα μπορούν εντός της περιοχής κάλυψης της ασύρματης πρόσβασης να αξιοποιούν υπηρεσίες που σχετίζονται με το διαδίκτυο, όπως είναι: πλοήγηση σε ιστοσελίδες, «φόρτωση» αρχείων, ανάγνωση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κ.ά. με σχεδόν μηδαμινό κόστος και χωρίς καταβολή αντιτίμου.Ταυτόχρονα, ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει τις υπηρεσίες του παρέχοντας πληροφορίες τόσο γενικής φύσεως, που αφορούν στο δημοτικό του διαμέρισμα, όσο και περισσότερο εξειδικευμένες, που άπτονται της φιλοσοφίας της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Government).

About Freegr network

1 Post a Comment:

georgia82gr είπε...

Είμαι κάτοικος Αιθαίας, και εδώ και κάποιο διάστημα χρησιμοποιώ το wifi της Θουρίας, το οποίο βρήκα τυχαία από το κινητό μου.Ως τώρα τουλάχιστον η μέγιστη ταχύτητα που έχω πιάσει είναι 5.5Μbps.Θεωρώ πολύ καλή κίνηση την δημιουργία τέτοιου δικτύου στην περιοχή μου, από την στιγμή μάλιστα που τα ασύρματα δίκτυα των παροχών κινητής τηλεφωνίας (wind δίνει μέγιστο 236.8kbps), παρέχουν πολύ χαμηλές ταχύτητες, λόγω τοποθεσίας.

Από το Blogger.