κινητά

Ετοιμα τα κινητά με λογισμικό Android της Google

*Τα πρωτότυπα των νέων κινητών τηλεφώνων που υποστηρίζουν το νέο λειτουργικό σύστημα Android της Google για πρόσβαση των συσκευών στο Internet, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη. Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που θα υποστηρίζουν το Android αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά έως τα τέλη του έτους, ενώ στις αρχές του 2009 θα κυκλοφορήσουν και οι αντίστοιχες συσκευές μεγάλων κατασκευαστών της αγοράς.
Μεταξύ των εταιρειών που παρουσίασαν πρωτότυπα κινητά τηλέφωνα που τρέχουν το Android, περιλαμβάνονται οι ARM, Texas Instruments, Qualcomm, NEC, κ.α. Η T-Mobile της Deutsche Telekom και η κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων High Tech Computer από την Ταϊβάν, ανακοίνωσαν ότι θα σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη διάθεση κινητών τηλεφώνων που θα υποστηρίζουν το λειτουργικό σύστημα της Google μέχρι τα τέλη του έτους. Την πρόθεσή της να παρουσιάσει μία αντίστοιχη συσκευή στις αρχές του 2009 ανακοίνωσε η κορεατική Samsung Electronics. Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να κυκλοφορήσει και το αντίστοιχο κινητό τηλέφωνο της LG, η οποία συμμετέχει σε μία κοινοπραξία τριάντα επιχειρήσεων του κλάδου που έχουν δεσμευθεί να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και προώθηση του νέου λειτουργικού συστήματος της Google.
Το Android στηρίζεται στο λειτουργικό σύστημα Linux, προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες της Google, από την μηχανή αναζήτησης της εταιρείας έως και το YouTube, ενώ βασίζεται σε μία «ανοιχτή» φιλοσοφία που επιτρέπει σε προγραμματιστές να δημιουργούν νέες υπηρεσίες και εφαρμογές.
Στόχος του είναι να βελτιώσει την πλοήγηση των κινητών τηλεφώνων στο Internet, καθιστώντας τη Google κυρίαρχη δύναμη και σε αυτή την αγορά. Η ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας υποστηρίζεται από μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως οι Motorola, HTC, eBay, China Mobile, Intel, κ.α.

About Freegr network

Από το Blogger.