eSata

Νέοι φορητοί cpu, νέο eSata και νέα μηχανή αναζήτησης


*Τη CES επέλεξε η Intel για να παρουσιάσει τους πρώτους επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές, κατασκευασμένους με την τεχνική των 45 νανομέτρων (nm), γνωστούς με την κωδική ονομασία Menlow. Οι νέοι επεξεργαστές προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
*O διεθνής οργανισμός Serial ATA (aka SATA IO) ανακοίνωσε σχετικά με μια επερχόμενη αλλαγή στο πρότυπο eSATA, η οποία θα τροποποιήσει προς όφελος των χρηστών το eSATA interface, επιτρέποντας στα drives των συστημάτων των χρηστών, να τροφοδοτούνται απευθείας απο τον eSATA connector (Power Over eSATA) και εξαλείφοντας την ανάγκη για ξεχωριστή τροφοδοσία. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να έχει λυθεί από την εμφάνιση του eSATA, αλλά έστω και καθυστερημένα, αναμένεται η εφαρμογή του στο…2ο εξάμηνο του 2008, όπου θα κυκλοφορήσουν οι νέοι connectors. Θα έχουν «προς τα πίσω» συμβατότητα με τις ήδη υπάρχουσες eSATA συσκευές.
*Ο ιδρυτής της Wikipedia εγκαινίασε σε δοκιμαστική μορφή τη Wikia Search, μια μηχανή αναζήτησης που θα αξιοποιεί τα σχόλια των ίδιων των χρηστών. Ακόμα και ο ίδιος ο Τζίμι Ουέιλς, πάντως, παραδέχτηκε ότι προς το παρόν η μηχανή «είναι χάλια». «Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι η ποιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι χαμηλή» γράφει η κεντρική σελίδα της Wikia Search, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί σε έκδοση «άλφα»!

About Freegr network

Από το Blogger.