Αεροπορία

Οι ήρως της Πολεμικής Αεροπορίας και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης


Η είδηση μας πάγωσε, για αυτούς που δίνουν τα πάντα και διαβάστε την μαζί με το σχόλιό μου.
'Νέα απώλεια για την Πολεμική Αεροπορία. Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος μαχητικού F-16, που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε νυχτερινή άσκηση. Το αεροσκάφος συνετρίβη στο κεντρικό Αιγαίο, στην περιοχή της Ψαθούρας, κοντά στις Σποράδες.
Η επικοινωνία με τον χειριστή του αεροσκάφους χάθηκε στις 19:41, την ώρα που βρισκόταν στο πεδίο βολής Ψαθούρα, σε απόσταση 20 μιλίων νοτίως του ακρωτηρίου Αθω, και πετούσε σε ύψος 11.000 ποδών. Ο άτυχος πιλότος του F-16 Block 52+ μετείχε σε άσκηση, μαζί με ένα ακόμη F-16 και δύο Mirage. Το σενάριο της εκπαιδευτικής πτήσης προέβλεπε ότι τα τέσσερα μαχητικά θα έκαναν αναχαίτιση εχθρικού βομβαρδιστικού.
Σε κάποιο σημείο της άσκησης χάθηκε η επικοινωνία με τον πιλότο του F-16 και τότε σήμανε συναγερμός.
Επί τόπου έσπευσαν για να συμμετάσχουν στις έρευνες εντοπισμού του F-16, ένα αεροσκάφος C-130 και τρία ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, μία κανονιοφόρος και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος.Τη σορό του πιλότου εντόπισε παραπλέουσα τουρκική φρεγάτα. Για να ειδοποιηθεί η ελληνική πλευρά λειτούργησε η «κόκκινη γραμμη» μεταξύ των αρχηγών των γενικών επιτελείων των δύο χωρών, στρατηγών Δημήτρη Γράψα και Γιασάρ Μπουγιούκανιτ. O Τούρκος στρατηγός ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του. Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής του F-16, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οπιλότος είχε 1.500 ώρες πτήσεις.'
Πηγή in.gr
ΤΟ σχόλιό μου: Είναι πραγματικοί ήρωες και αξίζουν να τους θυμόμαστε! Πολλές φορές επειδή έχω συγγενή μόνιμο στην Αεροπορία γνωρίζω ότι ακόμα και σε περίοδο ειρήνης δίνουν την ζωή τους και πραγματικά-παρά τα ατυχή περιστατικά- είμαι υπερήφανος που έχουμε τους καλύτερους πιλότους στο κόσμο. Σε ότι αφορά τις παραβιάσεις στο ΑΙγαίο γίνονται καθημερινά σχεδόν και μάλιστα είδαμε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των 2 χωρών οικοδομούν...Μέτρα Εμπιστοσύνης.
Όμως ήταν προκλητικοί και οι Τούρκοι είπαν...με θράσος ότι εμείς παραβιάζουμε τον δικό τους εναέριο χώρο. Η υπουργός Εξωτερικών νατί να τον αποστομώσει είπε απλά ότι θα ελέγξει το θέμα. Κύριοι πολιτικοί είστε εκεί για να υπερασπίζεστε τους ΗΡΩΕΣ μας, επομένως μπορείτε προτού αγανακτήσει ο λαός να τους απαντήσετε ορθά κοφτά όπως έκαναν κάποτε οι αρχαίοι μας πρόγονοι...

About Freegr network

Από το Blogger.