ακρίβεια

Μπουκοτάζ στη Δ.Ε.Η. με κλειστούς διακόπες στις 15/12


Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις του νέου ΙΝ.ΚΑ με μπουκοτάζ της Δ.Ε.Η. για το εξανέμισμα του εισοδήματος τους Έλληνα πολίτη στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε φέτος.
'Το Σάββατο 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και 12.00 το μεσημέρι, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ όλοι για 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ !!! Διαμαρτυρόμεθα έτσι έμπρακτα για τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ποσοστά αυξήσεων 6%-8% στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ και 9-10% στα βιομηχανικά μέσης και υψηλής τάσης για φέτος και για τα ίδια ποσοστά του χρόνου, είναι η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, επί της οποίας αποφασίζει σήμερα, τελευταία μέρα του Νοεμβρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας, με πιθανότερη έναρξη ισχύος αύριο, 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΕ στην πρότασή της κρατάει σχετικά χαμηλά ποσοστά στις μονοφασικές οικιακές παροχές, σε αυτές δηλαδή που κατά τεκμήριο έχουν τις μικρότερες καταναλώσεις και προτείνει υψηλότερα στις τριφασικές παροχές.
Έτσι, για τις μονοφασικές παροχές πρότεινε μηδενικές αυξήσεις στις καταναλώσεις 0-800κιλοβατώρες, 6% στις καταναλώσεις 800-2.000 κιλοβατώρες και 8% πάνω από 2.000. Στις τριφασικές παροχές, 7% για τις καταναλώσεις 0-2.000 κιλοβατώρες και 8% για τις καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες.Στις εμπορικές και βιομηχανικές καταναλώσεις χαμηλής τάσης, η προτεινόμενη αύξηση είναι 6%. Στο βιομηχανικό μέσης τάσης 9% και στις βιομηχανικές καταναλώσεις υψηλής τάσης 10%. Το τελευταίο τιμολόγιο η ΡΑΕ προτείνει να αποδεσμευτεί από το ρυθμιζόμενο καθεστώς (το κράτος ορίζει τις αυξήσεις) τον Ιούλιο του 2008. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν ο υπουργός θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΡΑΕ, καθώς η αποδέσμευση θα σημάνει αυξήσεις πάνω από 20%.
Το αίτημα της ΔΕΗ για εφαρμογή ρήτρας καυσίμου προτείνεται να ισχύσει από το καλοκαίρι του 2009. Παρ’ όλη τη λαϊκή κατακραυγή και αγανάκτηση λαμβάνεται εντός της ημέρας η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Έχουμε την δύναμη να αντιδράσουμε και να παρέμβουμε δυναμικά προκειμένου να σταματήσουμε αυτού του είδους την αντιλαϊκή πολιτική εις βάρος των φτωχών και μεσαίων εισοδημάτων και φυσικά εις βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών. Μπορούμε να αντιδράσουμε. Δεν πρέπει να μείνουμε παθητικοί δέκτες της όποιας παράλογης πολιτικής. Στις νέες αυξήσεις της ΔΕΗ εμείς απαντάμε με μποϋκοτάζ! Το Σάββατο 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και 12.00 το μεσημέρι, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ όλοι για 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ !!! Διαμαρτυρόμεθα έτσι έμπρακτα για τις νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή για τις κινητοποιήσεις μας!!!
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!!
Το νέο ΙΝΚΑ διά των νομικών του συμβούλων εξετάζει το ενδεχόμενο άσκησης συλλογικής αγωγής για την κατάχρηση από τη ΔΕΗ της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά. Ως Ένωση Καταναλωτών, η οποία ενισχύεται από όλους τους ενεργούς πολίτες, δεν θα παύσουμε: Όταν οι πολίτες – καταναλωτές εφησυχάζουν να τους αφυπνίζουμε. Όταν φοβούνται να ενεργήσουν να τους ενθαρρύνουμε δίνοντας τους ως βάση τις δικές μας προτάσεις. Όταν αδρανούν να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ; ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ !!!'

About Freegr network

Από το Blogger.