δημόσιο

Δίκτυο νέας γενιάς 10GBPS στην χώρα μας


Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) εγκαινιάζει το Δίκτυο Νέας Γενιάς ΕΔΕΤ3, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2007, στις 18:00. H παρουσίαση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του «Ψηφιακού Πλανηταρίου» του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, στο Παλαιό Φάληρο. Παράλληλα, η ΕΔΕΤ ΑΕ εγκαινιάζει τη νέα, ανανεωμένη εταιρική της εικόνα, που αντικατοπτρίζει τη δεκάχρονη δυναμική της πορεία, και την συμβολή της στη διαμόρφωση των εξελίξεων στο χώρο των προηγμένων ακαδημαϊκών τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών στη χώρα μας.Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Ιωάννης Τσουκαλάς και ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Βασίλης Ασημακόπουλος.Επιπλέον, θα γίνει επίδειξη των δυνατοτήτων του Δικτύου, μέσω τηλεδιάσκεψης υψηλής ευκρίνειας με συνδεδεμένους φορείς του ΕΔΕΤ, στην Ελλάδα και το
εξωτερικό. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και εκπρόσωποι του χώρου των τηλεπικοινωνιών και της Τεχνολογίας.
Το ΕΔΕΤ3, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και :
Καλύπτει 7.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών. Συνδέει 90 ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων σε υπερ-υψηλές ταχύτητες (πολλαπλά μήκη κύματος των 10 Gbps) ενώ συνολικά αποτελεί την πλατφόρμα τόσο για προηγμένες ερευνητικές εφαρμογές, όσο και για τις μελλοντικές τεχνολογίες των δικτύων. Το ακαδημαϊκό δίκτυο ΕΔΕΤ3 αποτελεί μια εθνική υποδομή, απολύτως εφάμιλλη με τις αντίστοιχες των πλέον πρωτοπόρων χωρών, και δίνει την ευκαιρία στην Ερευνητική και Εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας να συμμετέχει ενεργά και ισότιμα στην αναδυόμενη παγκόσμια κοινωνία της γνώσης.
Tο σχόλιό μας:Σημασία έχει ότι εκτός απο την διασύνδεση όλων των εκπαιδευτικών φορέων, να υπάρχει μια σαφή συνεργασία με όλα τα υπουργεία και επιτέλους όλες οι δημόσεις υπηρεσίες της χώρας να βρίσκονται κάτω από την ομπρέλλα ενός ανεξάρτητου αλλά σωστά δομημένου δικτύου για την καλυτερη εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς παχιά λόγια και υποσχέσεις!

About Freegr network

Από το Blogger.