Ώρα αποφάσεων για το περιβάλλον λέει η Ελλάδα...


Βουδαπέστη: οι ευαισθησίες του Προέδρου μας είναι αναγνωρισμένες. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα άργησαν πολύ να απασχολήσουν τους πολιτικούς και τις κοινωνίες, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει ήδη στο χείλος του γκρεμού, δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας στη Βουδαπέστη, όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Επιστημονικό Φόρουμ, μαζί με άλλους «Πράσινους Πρόεδρους» της Ευρώπης. «Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να υπάρξουν ρητές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων σε συγκεκριμένα μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Πρόσθεσε ότι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προάσπιση του περιβάλλοντος είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα.
«Η αγορά δεν μπορεί να είναι ο απόλυτος ρυθμιστικός παράγοντας» είπε. Το Φόρουμ (World Science Forum) πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου της Ουγγρικής Δημοκρατίας Λάζλο Σολιόμ. Τη δική τους έκκληση απηύθυναν και οι πρόεδροι της Κροατίας, της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, που συγκροτούν όλοι μαζί την ομάδα των «Πράσινων Προέδρων».Ο κ. Παπούλιας ζήτησε σύναψη δεσμευτικών συμφωνιών κατά των αερίων του θερμοκηπίου, στο πρότυπο του Πρωτοκόλλου του Κιότο, με τη συμμετοχή των χωρών που ρυπαίνουν περισσότερο. Ζήτησε επίσης αυστηρότερα χρονοδιαγράμματα, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προώθηση καθαρών τεχνολογιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο. «Η δημοκρατία δεν έχει απολύτως κανένα νόημα σε μια έρημο», υπογράμμισε.

About Freegr network

Από το Blogger.