Ubuntu 7.10: Ηρθε να ενώσει Linux- Windows


ΣΤΑΘΕΡΟ και λειτουργικό αλλά και έυκολο στην εγκατάσταση είναι πλέον το Linux με τρισδιάστατο περιβάλλον άλλά και το χαρακτηριστικό άμεσης επέμβασης στο partition με Windows. Ειδικότερα τo Ubuntu 7.10 ή «Gutsy Gibbon», έρχεται με νέα χαρακτηριστικά, σχεδιασμένα ώστε να διευκολύνουν κατά πολύ την χρήση,με αποτέλεσμα να είναι φιλικότερα σε ακόμα περισσοτέρους χρήστες.
Το Ubuntu θεωρείται από πολλούς η ναυαρχίδα του λειτουργικού συστήματος Linux. Η νέα του έκδοση τηρεί τον 6μηνο κύκλο ανανέωσης αλλά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στην προσθήκη αρκετών νέων χαρακτηριστικών όπως το GNOME 2.20 desktop περιβάλλον, το λογισμικό Compiz Fusion 3D για την επιφάνεια εργασίας, το Tracker για αναζήτηση στην επιφάνεια εργασίας, το NTFS-3g για ανάγνωση και εγγραφή σε Windows Partitions και λογισμικό αυτόματης εγκατάστασης εκτυπωτών.
Επιπλέον, οι χρήστες φορητών υπολογιστών θα εκτιμήσουν το κατά πολύ μειωμένη κατανάλωση ενέργειας μέσα από ένα update στο Linux kernel που έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη έκλυση θερμότητας αλλά και ενέργειας από την χρήση του επεξεργαστή. Η καινούργια διανομή του Ubuntu είναι διαθέσιμη μέσα από την ιστοσελίδα www.ubuntu.com ενώ όπως πάντα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία για desktop υπολογιστές και μία για servers.
Πηγή σχολίων www.pcw.gr

About Freegr network

1 Post a Comment:

alekos είπε...

μόλις το εγκατέστησα και είναι σκέτη τρέλα

Από το Blogger.