Ανοχύρωτη η Ελλάδα στους ηλεκτρονικούς κινδύνους!


Ανοχύρωτη παραμένει η Ελλάδα μπροστά στους ολοένα αυξανόμενους ηλεκτρονικούς κινδύνους που απειλούν τα υπολογιστικά συστήματα ασφαλείας φορέων υψίστης σημασίας. Το θέμα έχει απασχολήσει το blog μας και από ότι φαίνεται αποτελεί αντικίμενο συζήτησης.
Αναλυτικά η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών έχει υποβάλει εδώ και καιρό μελέτη Εθνικής Στρατηγικής για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών προκειμένου να εφαρμοστεί πολιτική αντιμετώπισης κακόβουλων προσβάσεων στα αρχεία υπολογιστικών συστημάτων φορέων στρατηγικής σημασίας.
Πάντως, υπέρ της Ελλάδος λειτουργήσει το γεγονός είναι σχετικά χαμηλό ποσοστό της διείσδυσης του διαδικτύου. Σύμφωνα με τη μελέτη του Λοράν Ιφράχ, εξειδικευμένου στο ψηφιακό έγκλημα συνεργάτη του Ινστιτούτου Ρομπέρ Σουμάν, οι κίνδυνοι αποδεικνύουν συχνά την τρωτότητα των τεχνολογικών υποδομών ενισχύοντας με εκατομμύρια ευρώ τους λογαριασμούς παράνομων οργανώσεων και λοιπών απατεώνων. Ελπίζουμε ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες..

About Freegr network

1 Post a Comment:

KourtGeo είπε...

ΚΑΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!!ΜΗΝ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!! Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!

Από το Blogger.