Ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στις διακοπές


Ο συνδυασμός διακοπές και σύνδεση στο Internet για επαγγελματικούς λόγους είναι ένας συνδυασμός που καλό είναι να αποφεύγεται, από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν όλο και περισσότερα στελέχη που ζητούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ακόμη και όταν βρίσκονται στην παραλία ή στο βουνό.
Σε περίπτωση που υπάρχει σταθερή τηλεφωνική γραμμή, τότε ο φορητός υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί εύκολα μέσω dial-up σύνδεσης. Αν όμως, δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή ή το ξενοδοχείο δεν προσφέρει υπηρεσίες ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο, τότε η μόνη λύση είναι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
Για όσους χρειάζονται απλώς να δουν τα email τους, λύσεις τύπου Blackberry είναι αρκετές. Για εκείνους που χρειάζονται να βλέπουν κάποιες απλές ιστοσελίδες, τότε αυτό είναι εφικτό μέσω των περισσότερων κινητών τηλεφώνων, με κυριότερο περιορισμό αυτόν της οθόνης. Αν, όμως, οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και απαιτείται φορητός υπολογιστής, τότε οι επιλογές περιορίζονται. Η μία λύση είναι η σύνδεση χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο ως modem. Η άλλη είναι η χρήσης κάποιας κάρτας PCMCIA ή ειδικού USB modem
Δύο είναι τα στοιχεία που χρήζουν προσοχής: το ένα είναι η ταχύτητα σύνδεσης καθώς εξαρτάται από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για την κάλυψη της περιοχής που βρίσκεται ο χρήστης. Στην -μάλλον σπάνια για καλοκαιρινό προορισμό- που υπάρχει κάλυψη με HSDPA, η ταχύτητα σύνδεσης αγγίζει το 1 Mbps ή και παραπάνω. Αν υπάρχει «απλό» 3G, η μέγιστη ταχύτητα είναι τα 384 Kbps. Το χειρότερο «ενδεχόμενο» είναι να υπάρχει μόνο δίκτυο GPRS, οπότε η ταχύτητα περιορίζεται στα 56 Κbps.
Το έτερο στοιχείο είναι το κόστος, το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και εξαρτάται από τον όγκο των δεδομένων που διακινούνται. Πάντως, και οι τρεις εταιρείες προσφέρουν δωρεάν χρήση των συγκεκριμένων υπηρεσιών μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου σε όσους γίνουν συνδρομητές σε κάποιο από τα πακέτα που προσφέρουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σύνδεση και εκτός Ελλάδας
Η δυνατότητα πρόσβασης στο Internet μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας προσφέρεται και όταν ο συνδρομητής βρίσκεται στο εξωτερικό. Το κόστος, στην προκειμένη περίπτωση, πάντως μπορεί να φθάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αν και η μείωση των χρεώσεων περιαγωγής για την τηλεφωνία μάλλον θα επηρεάσει και τις αντίστοιχες στις υπηρεσίες δεδομένων. Για παράδειγμα, η Wind μείωσε τη χρέωση της στα 0,007 ευρώ/ΚΒ για χρήση σε χώρες της ΕΕ. Αντίστοιχα, η Vodafone έχει λανσάρει ένα πακέτο που προσφέρει 24ωρη πρόσβαση έναντι 14,28 ευρώ, όπου περιλαμβάνεται η αποστολή και λήψη 50 ΜΒ δεδομένων.
Πηγη imerisia.gr

About Freegr network

Από το Blogger.