Το διαδίκτυο αναπτύσσει το μέλλον της τηλεόρασης...


ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ αναπτύσσεται σε διεθνή κλίμακα η παροχή ψηφιακών τηλεοπτικών υπηρεσιών τηλεόρασης, ενώ στην κούρσα που ήδη έχει αρχίσει, η IPTV -η λεγόμενη τηλεόραση του διαδικτύου- παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, τόσο στην Ευρώπη και την Αμερική όσο και στη χώρα μας.
Στην εγχώρια αγορά, εκτός από τις διάφορες εταιρείες τηλεπικοινωνιών -που μέχρι τώρα βεβαίως, περισσότερα υπόσχονται και λιγότερα κάνουν- η ΕΡΤ σπεύδει ήδη να θέσει τις βάσεις για την παροχή τέτοιου είδους υπηρεσιών. Αντίθετα οι ιδιωτικές τηλεοπτικές εταιρείες τηρούν επί του παρόντος «στάση αναμονής», αφού η επένδυση, εάν ληφθεί υπόψη η διείσδυση των ευρυζωνικών δικτύων, εκτιμάται ότι δεν είναι αποδοτική.
Ψηφιακές υπηρεσίες
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Datamonitor, περισσότερα από 165 εκατομμύρια νοικοκυριά, θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Ειδικότερα ραγδαία είναι η αύξηση που αναμένεται στον τομέα της τηλεόρασης του διαδικτύου IPTV.
Μέχρι το 2012 αναμένεται ότι ο αριθμός των νοικοκυριών που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε τηλεοπτικές υπηρεσίες μέσω δορυφόρου, επίγειας ψηφιακής και διαδικτύου, θα εκτιναχθεί από τα 105 εκατομμύρια, νούμερο που καταγράφηκε στο τέλος του 2006, στα 165 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 8,4%.
Ειδικότερα, παρά το ότι η τηλεόραση του διαδικτύου, είναι η πλέον πρόσφατη τεχνολογία που διατίθεται στον καταναλωτή, είναι ο τομέας στον οποίο αναμένεται να υπάρξει η μεγαλύτερη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα στα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται ότι η διαδικτυακή τηλεόραση, θα είναι παρούσα σε 19,3 εκατομμύρια νοικοκυριά, στο δυτικό κόσμο, παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που θα ξεπεράσει το 41,8%.
Πεδίο νέων συνεργασιών
Το γεγονός αυτό όπως αναφέρει η έρευνα, θα έχει σαν αποτέλεσμα την σύναψη νέων συνεργασιών μεταξύ των παρόχων περιεχομένου και των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών, οι οποίες θα διευρύνονται περαιτέρω, όσο θα βελτιώνεται η ποιότητα των δικτύων και κατά συνέπεια και η ποιότητα και η ταχύτητα, των ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Ειδικότερα επισημαίνεται ότι αυτός ο τελευταίος παράγοντας, θα αποτελέσει και τον καταλύτη για το νέο αυτό περιβάλλον, ενώ παράλληλα τονίζεται ότι εκτός από τις παραδοσιακές μορφές εκπομπής τηλεοπτικού περιεχομένου -προγράμματος «συνεχούς» ροής - που πλέον θα περάσουν μέσα από τα δίκτυα, θα υπάρξει ραγδαία και ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τομέα της παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών κατ' απαίτηση του χρήστη..

About Freegr network

Από το Blogger.