TA ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ


Αρθρο expert- ΤΙ βραδιά ήταν και αυτή.. Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι λάμβαναν τηλεοπτικά βραβεία και μας έκαναν να αναθεματίζουμε την ώρα που η τηλεόραση ευλογούσε τα γένια της στην Βραδιά Τηλεοπτικών βραβείων που μετέδωσε η ΝΕΤ. Η πρώτη κρυάδα ήρθε από το γεγονός ότι η δημόσια κρατική τηλεόραση έμεινε στον πάτο παρά την φιλοξενία των βραβείων. Η δεύτερη ότι είδαμε γκριμάτσες από γνωστά τηλεοπτικά αστέρια και με μορφασμούς που θα ζήλευε ο Βέγγος. Μια από τα ίδια θα μου πείτε χωρίς γεύση αλλά υπήρχαν για να είμαστε αντικειμενικοί και ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτή της σειρά ‘Παρά 5’ και ο ειλικρινής λόγος ουχί απαραίτητα πολιτικός της Λιάνας Καννέλη για το ‘μυαλό που πρέπει να σκεφτόμαστε’.
Τα παιδιά απέδειξαν ότι εκτός από πανέξυπνα.. μπορούν να ξεβρακώσουν το πολιτικό μας σύστημα για την μοναδικότητα συνδυασμού φιλότιμου και ευθυξίας στην σειρά τους. Παρότι φανταστικό σενάριο το κλειδί του’ Παρά πέντε’ ξέρετε φίλοι μου ότι ήταν … η διαπλοκή και η απρόσμενη κατάληξη του έργου. Μόνο που αν κάποιοι σε αυτή τη χώρα είχαν φιλότιμο και ήταν χαρισματικοί ηγέτες σύμφωνα με τον ιστορικό Μάξ Βέμπερ –ιδίως οι πολιτικοί μας- ή θα αυτοκτονούσαν πολιτικά ή θα έλεγαν την αλήθεια στο λαό μας.
Κατά τα άλλα τα βραβεία απέδειξαν ότι ήταν μια βραδιά Μάρκετινγκ απλά για να βραβευτούν κάποιοι και να δείξουν στο παζάρι της αγοράς διαφήμισης ότι υπάρχουν εκπομπές και σειρά για να πουληθεί διαφημιστικός χρόνος! Αυτή είναι η αλήθεια. Ας σκεφτούμε ότι σε εκείνα τα αστεία βραβεία ποτέ μα πότε δεν βράβευσαν ανθρώπους της Ελληνικής τηλεοπτικής περιφέρειας που κάνουν ρεπορτάζ και μάλιστα στην ουσία του γιατί τα προβλήματα της ελληνικής επαρχίας που μαραζώνει είναι πιο σοβαρά και πιο δύσκολα ιδίως για τους νέους και τους ταλαίπωρους της τρίτης ηλικίας που φυλάνε Θερμομπύλες. Εκεί δίνεται η μάχη για τον άρτον τον επιούσιον και όχι στα σαλόνια και στις μεγαλοπρεπείς τελετές και μετά ξάπλα στην βίλα με την πισίνα μας. Θυμάμαι ότι κάποτε όταν υπηρετούσε συνάδελφός μου στο στρατό και σειρά του ήταν γνωστή φίρμα της ελληνικής τηλεόρασης –μόλις τότε ξεκινούσε- ποτέ δεν τον έβλεπες στην μονάδα.
Προφανώς είχε την αποστολή να λύσει τα.. προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Μόνο που στην διαδρομή ξέχασαν ότι είναι πάνω από όλα άνθρωποι σαν όλους μας και οφείλουν ένα κομμάτι του εαυτού τους να είναι κοντά στον πολίτη. Αλλά είπαμε ότι ισχύει η ρήση παλιού πολιτικού που έλεγε κάποτε ‘ Στην τηλεόραση τα παράσιτα τα βλέπεις, στο ραδιόφωνο ευτυχώς τα ακούς’. Καλημέρα σας.

About Freegr network

Από το Blogger.