Συμβουλές για σωστή χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας


Τελευταία έχει ακουστέι η λέξη 'μετακύλιση' φορτίου από τους υπεύθυνους της ΔΕΗ. Τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε χωρίς να μειώσουμε το βιωτικό μας επίπεδο τώρα με τις ζέστες. Οι πρακτικές συμβουλές αναφέρουν μερικά χρήσιμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε.
1ον ΤΟ κλιματισιτκό να λειτουργεί σε ώρες υψηλής ζέστης αλλα να το κλείνουμε όταν η θερμοκρασία είναι αποδεκτή και να το ανοίγουμε όταν αισθανθούμε ότι η εσωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει
2ον Μπορούμε να περιορίσουμε τις ενεργοβόρες συσκευές. Για παράδειγμα την κουζίνα με το φαγητό ή το θεμροσίφωνα να τον χρησιμοποιούμε σε ώρες μη αιχμής δηλαδή μετά τις 8 το απόγευμα ή να ανοίγουμε συσκευές σε ώρες που είναι εύκολο να κάνουμε δουλειά μας. Οι νοικοκυρές μπορούν να βάλουν πληντύριο το βράδυ για παράδειγμα.
3ον Καλό είναι το βράδυ όταν δεν βλέπουμε τηλεόραση ή όταν δεν χρησιμοποιούμε συσκευές να τις αφιαροούμε από την μπρίζα γιατί ακόμα και σε κατάσταση stanby καταναλώνει ρεύμα. Το ίδιο ισχύει και για τους υπολογιστές μας που καλό είναι να κλείνουμε απο το πολύμπριζο.
4ον Περιορίζουμε την κατανλάωση ενέργειας όταν δεν την χρειαζόμαστε και ιδώις τις νυκτερινές ώρες..

About Freegr network

Από το Blogger.