ΕΞΟΙΚΙΩΝΟΝΤΑΙ οι Έλληνες με το...διαδίκτυο!


O ένας στους δύο Ελληνες χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή και η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών και φοιτητών είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές και το Διαδίκτυο. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα Web ID της Focus-Bari, η οποία παρουσιάζεται στο Βήμα της Παρασκευής.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2007 και αναφέρεται στις ηλικίες από 13 ως 70 ετών καταγράφει σημαντική αύξηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες και στην περιφέρεια.
Η χρήση των Η/Υ στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό ξεπερνά το φράγμα του 50% και ειδικά στους μαθητές και φοιτητές προσεγγίζει το 90%. Oι δε χρήστες του Διαδικτύου αποτελούν πλέον το 38,5% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, ενώ στους νέους υπερβαίνουν το 66%.
Το Διαδίκτυο είναι εργαλείο πληροφόρησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Μάλιστα τα Internet καφέ έχουν γίνει ο τρίτος σημαντικότερος χώρος χρήσης του Διαδικτύου μετά το σπίτι και την εργασία και τα επισκέπτονται ο ένας στους δύο νεαρούς χρήστες.
Πάντως, «αγκάθι» εξακολουθεί να αποτελεί το θέμα των αγορών, αφού το 90% δηλώνει ότι προβληματίζεται κυρίως για την ασφάλεια των συναλλαγών. Από την άλλη όμως το Internet χρησιμοποιείται συστηματικά για την απόκτηση πληροφοριών για προϊόντα που αγοράζονται με τους κλασικούς τρόπους. Το 90% των χρηστών του Internet μιλούν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα (80% αγγλικά και 25% γαλλικά) κάτι που συνεπάγεται σχετική άνεση για το σερφάρισμα σε ξενόγλωσσα sites.

About Freegr network

Από το Blogger.