ΤΟ νέο Μέσο ενημέρωσης λέγεται...κινητό τηλέφωνο!


sbz άρθρο:ΣΤΟ ΕΚΤΟ μέσο ενημέρωσης αναμένεται να αναδειχθεί στα αμέσως επόμενα χρόνια το κινητό τηλέφωνο προσφέροντας μια νέα, δυναμική και κυρίως, φορητή πλατφόρμα για ενημέρωση, ανταλλαγή πληροφοριών, μηνυμάτων, περιεχομένου πολυμέσων κάθε είδους ακόμα και συναλλαγών, όπως οι αγοραπωλησίες, οι τραπεζικές συναλλαγές κλπ.
Μόλις 14 χρόνια μετά την αποστολή του πρώτου SMS παγκοσμίως -από ένα pc σε ένα κινητό της Vodafone το Δεκέμβριο του 1992- ο τομέας έχει κάνει άλματα αναδεικνύοντας την οθόνη του κινητού στην τέταρτη κατά σειρά οθόνη -μετά το σινεμά, την τηλεοπτική οθόνη και την οθόνη του υπολογιστή- στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία μπαίνει στο πάνελ των Μέσων Ενημέρωσης. Ηδη όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα παγκοσμίως -CNN, MSNBC κλπ- έχουν δημιουργήσει ειδικές εφαρμογές για τις συσκευές της κινητής τηλεφωνίας, ενώ παράλληλα και ο χώρος του μάρκετινγκ έχει σπεύσει με διάφορες πλατφόρμες και εφαρμογές να εκμεταλλευτεί το νέο μέσο για την προβολή προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσα στα τελευταία χρόνια το κινητό τηλέφωνο έκανε πραγματικά άλματα αφού από ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας φωνής, μετετράπη αρχικά σε μικρό παιχνίδι και στη συνέχεια σε μια ισχυρή μηχανή αναπαραγωγής πολυμέσων και σε προσωπικό βοηθό γραφείου.
Πηγή: naftemporiki.gr
Το γεγονός αυτό δημιούργησε υπεραξίες για το χώρο, οι οποίες σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας New Research, προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη χρήση του κινητού ως μέσου ανταλλαγής μηνυμάτων κάθε είδους. Ειδικότερα τα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας από τις διάφορες υπηρεσίες, πλην των υπηρεσιών φωνής, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το 2007 τα 110 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με στοιχεία του Informa Group, από αυτά το 72% υπολογίζεται ότι θα προέλθει από μηνύματα κάθε είδους (sms, mms, email), ενώ το 28% και συγκεκριμένα ποσό περί τα 42 δισεκατομμύρια δολάρια, θα προέλθει από τις υπόλοιπες υπηρεσίες.
Διευρυμένες δυνατότητες
Το σύγχρονο κινητό τηλέφωνο έχει εξαιρετικά διευρυμένες δυνατότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται η αναπαραγωγή τηλεοπτικού σήματος, ταινιών, ραδιοφώνου, μουσικής, προβολής φωτογραφιών κά. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παγκόσμια αγορά αυτή τη στιγμή διατίθενται από τις διάφορες εταιρείες περισσότερα από 1.500 μοντέλα κινητών τηλεφώνων με αυξημένες δυνατότητες, στοχεύοντας στα 2 δισεκατομμύρια χρήστες που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. www.freegr.gr - H Πύλη των υπολογιστών.

About Freegr network

Από το Blogger.