ΤΑ Μ.Μ.Ε. φοβούνται την δύναμη του Διαδικτύου....


-Η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα των Μέσων ενημέρωσης που δυσπιστούν να ενσωματώσουν το Παγκόσμιο Ιντερνέτ ως πρώτη πηγή ενημέρωσης στην υφήλιο είναι έκδηλη ιδίως στην τεχνοφοβική Ελλάδα πιστεύοντας ότι οι πολίτες είναι ανόητοι και επιθυμούν να μας ταίζουν κουτόχορτα με το χαζοκούτι το οποίο ποτέ δε υπήρξε διαδραστικό και καινοτόμο. Ευτυχώς που υπάρχει το ραδιόφωνο που παραμένει το ζωντανό κομμάτι της ζωής μας και έχει αγκαλιάσει το Ιντερνέτ τόσο από πλευράς μεταδόσεων όσο και από τον έντονο δεσμό που έχει αναπτύξει μαζί του.
Αφορμές για το θέμα υπάρχουν πολλές και μία από αυτές ήταν τα βίντεο του youtube που χρησιμοποίησαν ανά τον κόσμο τηλεοπτικά κανάλια για να μεταδώσουν εικόνα από γεγονότα της επικαιρότητας. Στην Ελλάδα τα δικά μας κανάλια, εργαλεία χωρίς φαντασία επιχειρηματιών που πλασάρουν ψευτοπαιχνίδια και σαπουνόπερες ανούσιες με εξαίρεση την δημόσια τηλεόραση που βάζει κανά νοκυμαντέρ, συχνά πυκνά αναδεικνύουν την κακή πλευρά του Μέσου. Όταν γίνει μια απάτη από κάποιο απατεώνα, όταν συλληφθεί κάποιος επειδή απλά είπε τη γνώμη του ή αναμετάδωσε την γνώμη άλλων blogger, όταν γίνει κάτι άσχημο που το Ιντερνέτ λειτούργησε ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπός. Την μεγάλη καλή του πλευρά κάνουν ότι δεν την γνωρίζουν παρότι το χρησιμοποιούν συχνά στις ιστοσελίδες τους και αγνοούν ότι τους δίνει ειδήσεις. Προφανώς επειδή οι επιχειρηματίες φοβήθηκαν ότι θα χάσουν από την διαφημιστική πίτα και θα αναγκαστούν να το ακολουθήσουν. Και μετά μιλάνε για έλλειψη καινοτομίας στη χώρα μας και για έλλειψη κινήτρων. Όσο όμως κι αν θέλουν να κατακρεουργήσουν την θετική πλευρά του Μεσου δεν θα το καταφέρουν γιατί οι πολίτες είναι ευσυνείδητοι και κοιτάζουν μπροστά! Ας μην το κρύβουν άλλωστε. Όταν παίζουν από τα κανάλια πορνό ταινίες ή εκθιάζουν διαρκώς ταινίες με μόνο σκοπό το σέξ δεν είναι το Ιντερνέτ που λερώνει αλλά η τηλεόραση που στα μάτια των μικρών παιδιών δείχνει την γενετήσια πράξη ως κατόρθωμα και όχι ως επιβίωση του είδους.
Για το τέλος άφησα τις εφημερίδες που αγωνιούν ορισμένοι για τις πωλήσεις αντί να περάσουν στην ηλεκτρονική εποχή. Μαζί με τα μπακαλόχαρτα προσφέρουν υποτίθεται δωρεάν ταινίες. Μόνο που αρκετές από αυτές είναι με σκληρό πορνό και μάλιστα από σοβαρές υποτίθεται εφημερίδες του είδους. Όταν χάνεται η φαντασία αρχίζει η…πορνοδιαστροφή και η αναζήτηση πελατών, ευτυχώς δε που κάποια στιγμή πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη για το περιεχόμενό τους. Αυτά και άλλα αποδεικνύουν ότι η νέα εποχή είναι μπροστά μας και όσοι δεν προσαρμοστούν.. θα κατέβουν από το τρένο της τεχνολογίας. Να δούμε μετά τι άλλο θα σκεφτούν να γεμίσουν το πρόγραμμά τους ή τις σελίδες τους…

About Freegr network

1 Post a Comment:

...someone among you... είπε...

Καποιες Ιστορίες

gethele.blogspot.com

Από το Blogger.